Pasi nuk po kemi si me humb kohen po editojm file te Kompjuterave Ketu po i shenoi me radhe 22 tricka qe i kam editu filet e kompjuterit dhe qe kan efekte pra une jam editues i tyre sepse krijues eshte kompjuteri 

Ndrysho kontrollimin e Diskut Autocheck.exe Time-out (Zgjatjen e Skanim diksut) 
Zgjatja e kohes nga 10 sekonda ne 3 sekonda 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lSession Manager] 
"AutoChkTimeOut"=dword:00000003 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable Restartimin e Kompjuterin ne ngjarje te demtimit te Sistemit/ BSOD 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lCrashControl] 
"AutoReboot"=dword:00000000 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable pastrimin e Wizard-it te Desktopit te Windows Xp-se 
(Paperdorjen e shortcuteve te Desktopit) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorerDesktopCleanupWiz] 
"NoRun"=dword:00000001 
--------------------------------------------------------------------------------- 

Rrit shpejtsin e shfletuesit te networkit nga lista e largimit te programeve te networkut. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{D627 7990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}] 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable Windows Take A Tour Bubble Popup 
(kjo shfaqet kur e beni Format Kompjuterin) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurr entVersionAppletsTour] 
"RunCount"=dword:00000000 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable servis regjistrmkin e Remote (Kur keni Remote perdoruesit tjer e kan nen kontroll 
kompjuterin tuaj. Nese e beni Disable askush smund te modifikoi asgje ne Kompjuterin tuaj perveq juve) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServic esRemoteRegistry] 
"Start"=dword:00000004 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Remove apo Disable "Recent Documents" nga Start menu. (Ky sistem ruan nga nje shortcout te secilit 
program apo file te vezhguar nga ne.) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesExplorer] 
"NoRecentDocsMenu"=dword:00000001 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Kerkim Klasik, (perdor shteg te plote ne "Title Bar dhe Address Bar". 
Kjo gje iu mundeson qe ta beni Disable "kerkimin nen asistenc te qenit" dhe perdorjen internationale te 
kerkimit te faqeve nderhyrse ne Windows Explorer.) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorerCabinetState] 
"FullPath"=dword:00000000 
"FullPathAddress"=dword:00000001 
"Use Search Asst"="no" 
"Settings"=hex:0c,00,02,00,1b,01,e7,77,60,00,0 0,00 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Ndrysho emrin e Shportes apo beje Rename Recycle Bin. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}ShellFolder] 
"Attributes"=hex:50,01,00,20 
"CallForAttributes"=dword:00000000 

KUJDES! Shell folderin ka mundesi qe nuk e keni andaj e editoni vetem atributes dhe 
call for atributes direkt nga ky file {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}) 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable 'Low Disk Space Notification' (kjo u shfaqet shpesh ne Desktop si rrezik) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionPoliciesExplorer] 
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Shpejtoe hapjen e Start Menuse dhe item-et tjera te Windows Xp-se. 
(Kjo eshte metod shum e mire e hap Start Menune dhe item dritaret tjera me pak se nje second). 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop] 
"MenuShowDelay"="2" 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Rrit stimulimin e downloadimit te internet explorerit nga 2 ne 10 lidhje. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionInternet Settings] 
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000000a 
"MaxConnectionsPerServer"=dword:0000000a 
--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Remove "Queue-it-up", Burn CD me opcionin me klik djatht ne file-t e Windows Media Player-it. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{CE3FB1D1-02AE-4a5f-A6E9-D9F1B4073E6C}] 
[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{F1B9284F-E9DC-4e68-9D7E-42362A59F0FD}] 
[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{8DD448E6-C188-4aed-AF92-44956194EB1F}] 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Removes "Sign up with Passport Wizard" kj paraqitet kur doni te kyqeni per here te pare 
ne MSN Messenger me shume paraqitet ne MSN e vjeter 6.0 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionInternet SettingsPassport] 
"RegistrationCompleted"=dword:00000001 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disables Preview (Thumbnails) te Formateve Movie File 
(Iu lejon te beni Move/Rename/Delete pa ndonje problem) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_CLASSES_ROOT.aviShellEx] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpgShellEx] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpeShellEx] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT.mpegShellEx] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT.movShellEx] 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Hape Explorer shfletuesin nga My Computer apo nga ndonje Folder. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershell] 
@="explore" 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Remove 'Shortcut To ...' (parashtes kur ju krijoni ndonje shortcut te ri) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionExplorer] 
"link"=hex:00,00,00,00 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Kjo menyre krijon CMD-ne 'Command Prompt here' kur ju klikoni me klik djatht ne 
ndonje Drive apo Folder. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellCommand Prompt Here] 
@="Command &Prompt Here" 
[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellCommand Prompt Herecommand] 
@="cmd.exe /k cd %1 " 
[HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellCommand Prompt Here] 
@="Command &Prompt Here" 
[HKEY_CLASSES_ROOTDriveshellCommand Prompt Herecommand] 
@="cmd.exe /k cd %1 " 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Remove folderat "Shared Documents" nga Sistemi i Foldereve te My Computer 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerMyComputerNameSpaceDelegateF olders{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}] 


--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable E-mail mesazhet qe iu shfaqen ne Welcome Screen te Kompjuterit, 
kur beni Log Oof apo diqka tjeter. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionUnreadMail] 
"MessageExpiryDays"=dword:00000000 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Beje Disable Compress Old Files (Kjo eshte e dobishme kur Rregullimi i Disc Cleanup-it 
ndal se grumbulluari Filet e vjetra) 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionExplorerVolumeCachesCompress old files] 


--------------------------------------------------------------------------------- 
Rrezimi i Windows Explorer kur hapim ndonje folder qe permban dokument file avi/video file. 
Shko 
Start 
Run 
regedit.exe (enter) 
pastaj shko sipas udhezimeve 

[-HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}] 
[-HKEY_CLASSES_ROOTSystemFileAssociations.avishel lexPropertyHandler] 
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{87D62D9 4-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}InProcServer32
Comments on this page:
Comment posted by aldo ( aldo ), 01/26/2016 at 2:36pm (UTC):
aldoAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your Message:

| WeLcome in website www.i-nixx.page.tl |
 
Today, there have been 15 visitors (97 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=